Arvaa mikä -peli (nro 150)

 Printtaa

3-6 lk, Esiopetus -1-2 lk, Ideoita opetukseen, Kasvikset, Kielet, S2, Ympäristöoppi

Olenko mansikka? Vai kenties vadelma? Arvuutteluleikissä oppilaat tutustuvat kasviksiin, marjoihin ja hedelmiin hauskalla tavalla. Tehtävä sopii hyvin myös kielten opetuksessa keskustelun harjoitteluun.

”Käytin tätä ideaa pohjustuksena, kun oppilaat pohtivat oppilastiimin aloitteesta, millaisista aineksista haluaisivat koostaa salaatin mieliruokapäivänä.” (Opettaja, 2. lk)

Oppitunti: Ympäristöoppi, äidinkieli ja kirjallisuus, kieltenopetus, suomi toisena kielenä

Valmistelut

Tulosta ja leikkaa jokaiselle oppilaalle oma nimilappu. Voit tulostaa pelkillä kasvisten nimillä varustetut laput tai kuvalliset laput (Kasvispelikortit). Kasvispelikortit löydät myös ruotsiksi ja englanniksi.

Varaa teippiä tai jotain, jolla saatte kiinnitettyä lapun otsalle.

Leikin kulku

Jaa jokaiselle oma lappu varoen, ettei oppilas itse näe mitä siinä lukee. Laput kiinnitetään otsalle niin, että se on selkeästi näkyvillä muille. Tämän jälkeen oppilaat lähtevät kiertelemään luokassa yrittäen arvata omaa sanaansa kysymällä kysymyksiä, joihin muut saavat vastata vain “kyllä” tai “ei”.

“Olenko makea?” -Kyllä

“Olenko hedelmä?” -Et

“Olenko marja” -Kyllä

“Olenko punainen” -Kyllä

“Olenko kirpeä” -Et

“Olenko mansikka” -Kyllä

Vinkki! Voitte toteuttaa leikin vanhempien oppilaiden kanssa myös vieraan kielen oppitunnilla. Tällöin leikin sanastoon voi olla hyvä tutustua jo etukäteen.

Materiaalit

Kuvalliset kasvispelikortit löydät aineisto-sivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: