Kouluruokailuun varattu aika ja porrastus (nro 39)

 Printtaa

Kouluruokailu, Ruokapalvelut

Ruokailuhetken ajoitus, ateriointiin käytettävissä oleva aika sekä ruokailevien ryhmien porrastaminen vaikuttavat merkittävästi ruokailun miellyttävyyteen. Rauhallinen ateriahetki tarjoaa virkistävän ja yhteisöllisen lepotauon kaikille ruokailuun osallistuville.

Aikaa aterioida rauhassa

Kouluruokailusuositusten mukaan koululounas on suositeltavaa tarjoilla noin klo 11-12. Vähintään puolen tunnin lounastauko rauhoittaa ruokailua sekä varmistaa sen, että kaikki ehtivät syödä oman nälkänsä mukaisesti. Jos lounas on liian aikaisin, oppilailla ei ehkä vielä ole nälkä. Tällöin lounas voi jäädä niukaksi.

Keskimääräistä pidemmän ajan käyttäminen ruokailuun viestii koulun arvoista, ruokailuhetken arvostuksesta ja myös pyrkimyksestä edistää hyvinvointia.

Kouluruokailusuositus 2017

Ryhmien porrastuksella rauhaa ruokasaliin

Ruokasalin melu asettaa haasteita monessa koulussa kouluruokailun viihtyisyydelle. Ruokailun osallistuvien ryhmien porrastuksen huolellisella suunnittelulla voidaan ehkäistä ruuhkahuippuja ja turhaa jonotusta sekä vähentää ruokasalin melua.

Lue lisää kouluruokailuun varattavasta ajasta ja porrastuksesta: Syödään ja opitaan yhdessä – kouluruokailusuositus 2017, s. 31-33

Lähde: Syödään ja opitaan yhdessä – kouluruokailusuositus 2017

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: