RuokaTutkan kestävä menu (nro 133)

 Printtaa

7-9 lk, Ideoita opetukseen, Kestävät ruokavalinnat, Kotitalous, Monipuolinen ruokavalio, Yhteistyö

Tehtävä sopii esimerkiksi kotitalouden oppitunneille, jossa pohditaan planetaarista ruokavaliota.

Tehtävää purkaessa ryhmän kanssa voi keskustella myös vastuullisesta ruoantuotannosta ja siitä, miten nämä asiat on otettu huomioon kouluruokailussa. Oppilaat voivat haastatella mahdollisuuksien mukaan myös ruokapalveluiden henkilöstöä.

Suunnittele yksin tai ryhmäsi kanssa mahdollisimman vastuullisia valintoja sisältävä kolmen ruokalajin illallinen. Pohdi kestävää kehitystä ainakin raaka-aineiden valinnassa, tuotantotavoissa, valmistuksessa, tarjoilussa, ruoan määrässä ja loppusiivouksessa.

  • Oliko vastuullisen illallisen koostaminen helppoa tai vaikeaa?
  • Oliko tehtävässä jotain yllättävää?
  • Millaisia eri kulmia tai ulottuvuuksia löysit kestävästä kehityksestä?

Voit myös toteuttaa suunnittelemasi kokonaisuuden kotitalouden oppitunneilla.

Tehtävän löydät RuokaTutkan nettisivuilta.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: