Videoita oppilaille ja opettajille (nro 144)

 Printtaa

Ateriarytmi, Etäopetus, Ideoita opetukseen, Medialukutaito, Monipuolinen ruokavalio, Pelit ja videot, Ruokakulttuurit, Ruuan reitit, Ympäristöoppi

Tästä ideakortista löydät koostettuna linkkejä eri video-kanaville. Videoita voi hyödyntää opetuksessa, ja osa niistä soveltuu myös hyvin oppilaiden itsenäisesti katsottavaksi.

Oppilaille

RuokaTutkan videolla pohditaan, miten mediaviidakossa selviää.

RuokaTutkaTube: RuokaTutkaTubessa selvitetään ruokajuttuja yhdessä vierailevien starojen kanssa. Mitä ruoka on ja mistä ruoka tulee? Katsokaa oppilaiden kanssa hauskat ja informatiiviset videot!

Ruokatiedon videot: Seuraa mm. kalan, maidon, kasvisten ja viljan matkaa tuottajalta pöytään.

Syö hyvää -videolla mietitään, miksi kasviksia kannattaa popsia.

Syö hyvää: Videoita lautasmallista, kasviksista ja sokeripommeista.

Kouluruokailua käsittelevä video löytyy myös englannin ja ruotsin kielisillä teksteilä. Sopii katsottavaksi kieltentunneilla!

Opettajille

RuokaTutkan Opetube kanavalta löytyy useita koulutusvideoita Makukoulusta.

Ruokatutkan OpeTube: Opetusvideoita (kesto n. 30 min) ruuan reitistä mm. mansikasta, porkkanasta, hävikistä ja tukun tehtävästä ruuan reitillä. Lisäksi lyhyempiä opettajille suunnattuja koulutusvideoita, joista saat tietoa kouluruuasta, makukoulusta ja muista ruokateemoista.

Syö hyvää: Tällä kanavalla katseltavissa ja kuunneltavissa hyvän syömisen asiaa rennolla otteella videoiden muodossa. Taustalla on Syö hyvää -hanke, joka on Kuluttajaliiton ja 21 kumppanin hanke, joka viestii monista eri tavoista syödä hyvin. Sivulta löytyy myös sopivan tasoisia videoita oppilaille katsottavaksi.

Ruokatietoyhdistyksen videot: Koulutusvideoita ruokakasvatuksesta sekä eri ikäisille oppilaille alakoulusta toiselle asteelle suunnattuja videoita kestävästä ruuantuotannosta, ruuan reiteistä ja pakkausmerkinnöistä.

Katso myös Maistuva koulu -verkkokoulutuksen videot ruokakasvatuksesta.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: