Oppilaille

Terve!

Minkälaista oli käydä tänään kouluravintolassa? Opitko jotain uutta ruuasta?

Me kaikki syömme ruokaa joka päivä. Me myös ajattelemme ruokaa ja puhumme siitä. Ruoka vaikuttaa monella tapaa jaksamiseen, terveyteen ja hyvinvointiin.

On oikeastaan aika jännää, että ruoka ei ole oppiaine koulussa.

Koulussa on mahdollisuus oppia monenlaisia asioita ruokaan liittyen. Terveystiedossa käsitellään ihmiselimistöön ja ravitsemukseen liittyviä asioita, ympäristöopissa ruuan tuotantoa ja alkuperää. Matematiikassa muunnetaan tilavuusmittoja, äidinkielessä voit kirjoittaa tarinan ruuasta, musiikintunnilla laulaa ruokalauluja. Ehkä teidän koulussanne on tarjolla valinnaisia kotitaloustunteja?

Kouluruokaa rakkaudella

Myös kouluruokailu on hyvä tilanne oppia uusia asioita. Kouluruokaa tehdään rakkaudella. Se on suunniteltu sellaiseksi, että se tekee hyvää sinulle. Kenties siellä tarjotaan hieman erilaista ruokaa kuin kotona. Uskalsitko tänään maistaa jotain uutta? Ruokatunti tarjoaa koulupäivään mukavan tauon, jolloin voi jutella luokkatovereiden kanssa. Pidempinä koulupäivinä välipala auttaa keskittymään vielä iltapäivälläkin.

On tärkeää, että kouluissa kuunnellaan oppilaita kouluruokailuun liittyvissä asioissa. Onko oppilaskunta puhunut kouluruokailusta? Tai onko koulussanne ruokailutoimikunta? Joissain kouluissa on myös raateja, jotka arvioivat ruokalistalle tulevia uusia ruokia. Muistathan antaa palautetta kouluravintolan henkilökunnalle ainakin silloin, kun ruoka on hyvää!

Maistuvassa koulussa iloitaan ja innostutaan ruuasta. Olemme koonneet ideapankkiin monenlaisia tehtäviä oppitunneille ja kouluruokailuun. Videoihin ja peleihin voit tutustua myös itsenäisesti. Valitse kategoria “pelit ja videot”.

Voit myös lisätä ideapankkiin oman ideasi!

Maistuvaa kouluvuotta!

Katso myös


Jaa: