1500 annosta päivässä – kurkkaa oppilaiden kanssa valmistuskeittiölle!
Ruokakasvatuksen viikko tulee taas maaliskuussa. Viikolla 12 eli 17.-21.3.2025 tarjoamme erityisiä herkkupaloja ruokakasvatukseen – nappaa rusinat pullasta!
Mistä kouluruoka tulee? Striimi valmistuskeittiöstä
Keskiviikkona 19.3. järjestetään livevideoyhteys Espoon aluekeittiölle, jossa valmistuu joka koulupäivä ateria isolle joukolle oppilaita. Livestriimin kautta pääsette katsomaan mm. miten ruoka pakataan ja lähetetään keittiöltä eteenpäin. Espoo Cateringin ammattilaiset vastaavat myös oppilaita pohdituttaviin kysymyksiin.
Maksuttomia livelähetyksiä järjestetään kahdelle ikäryhmälle:
- 5.-9. luokkalaiset klo 9.00-9.30 (30 min)
- esikoulu ja 1.-4.-luokkalaiset klo 10.00-10.20 (20 min)
Koulutuswebinaarissa aiheina erityisruokavaliot ja mielenterveys
Lapsia ja nuoria kohtaaville ammattilaisille varhaiskasvatuksessa, opetuksessa, ruokapalveluissa, sosiaali- ja terveyspalveluissa ja järjestöissä tarjotaan ajankohtaisia näkökulmia ruokakasvatukseen torstaina 20.3. klo 12-14.
Webinaarissa mm. seuraavat asiantuntijapuheenvuorot:
Uudet ravitsemussuositukset – mikä muuttuu lapsilla ja nuorilla?
Ruokakasvatuksen ja ravitsemuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
Erityisruokavaliot päiväkodeissa ja kouluissa – esimerkkinä allergiat ja turvaruoka
Amma Antikainen, ravitsemusterapeutti, Keski-Suomen hyvinvointialue
Miten ruokkia mieltä? – Syömisen ja mielenterveyden yhteyksistä
Ravitsemustieteen dosentti, ravitsemusterapeutti Anu Ruusunen, Itä-Suomen yliopisto
Monenlaista materiaalia luvassa – varaa oma sähköinen materiaalipakettisi!
Julkaisemme viikolla 9 kootut ideat eri ikäryhmille. Materiaalien avulla juhlistatte ruokakasvatuksen viikkoa luokassanne ja koulussanne omaan tahtiinne.
Ilmoita sähköpostisi ja saat linkin materiaaleihin heti kun ne julkaistaan. Lue lisää täältä. (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)
Maistuva koulu on mukana juhlistamassa Ruokakasvatuksen viikkoa. Ruokakasvatuksen viikon taustalla ovat Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry, Suomen Sydänliitto, Ruokatieto yhdistys ja Itä-Suomen yliopisto.