Kehoni on tärkeä

Helmikuussa juhlitaan ystävyyttä. Samalla oppilaiden kanssa voidaan pohtia, miten jokainen voisi olla myös oman itsensä ja kehonsa ystävä. Johdatukseksi aiheeseen sopii Neuvokkaan perheen video “Oma keho on supersankari”, joka on suunnattu 5-10-vuotiaille lapsille.

Askarrelkaa luokan seinälle kehokiitollisuuspuu. Puu auttaa oivaltamaan, miten monenlaista toiminnallisuutta kehossa on ja miten monesta asiasta voi olla kiitollinen. Keho on hyvin paljon muutakin kuin ulkonäkö!

Isommille oppilaille sopii hyvin tehtävä, jossa pohditaan, miten ympäristö muovaa minäkuvaa. Tehtävään liittyy tarina, jonka pohjalta voitte yhdessä keskustella esimerkiksi ulkonäköpaineista ja pohtia, miten kaveria voisi auttaa olemaan sinut itsensä kanssa.

NAM! Nauti, aisti ja maista

Ideapankista löydät lapsille suunnatun tietoisen syömisen NAM! -harjoitusohjelman. Tietoisen syömisen harjoitukset johdattavat keskittymään ruokailuun ja oman kehon tuntemuksiin. Ne voivat auttaa kouluruokailun rauhoittamisessa.

Voitte pitää joko kokonaisen NAM! -oppitunnin tai kokeilla jotain yksittäistä NAM! -harjoituksta. Rusinaharjoitus on hyvä ensimmäinen tietoisen syömisen harjoitus, jossa opetellaan huomioimaan ruoka kaikilla aisteilla.


Jaa: