Ruokapuuhia kodeissa

Lapsia on hyvä osallistaa kodin askareisiin jo pienestä pitäen, ja etäopetuksen aikana oppilaille kannattaakin antaa tehtäväksi erilaisia ruokaan liittyviä kotiaskareita. Ne tuovat toiminnallisuutta ja mukavaa vaihtelua etäkoulupäiviin.

Sopivia tehtäviä ovat esimerkiksi pöydän kattaminen, roskien lajittelu ja vieminen sekä pienet siivoustehtävät kuten tiskikoneen täyttäminen ja tyhjentäminen. Myös yksinkertaiset ruuanvalmistus- ja leipomistehtävät soveltuvat hyvin jo alakouluikäisille. Oppilaat voivat esimerkiksi suunnitella ja valmistaa oman välipalan.

Pyydä oppilaita sommittelemaan ja kuvaamaan itse valmistamansa välipalat sekä kirjoittamaan niiden reseptit ylös. Näin voitte koota niistä luokan oman välipalavinkkilistan. Yhdessä kootuista välipalavinkeistä on hyötyä arjessa myös poikkeusolojen jälkeen.

Kevät versoo

Keväällä luonnon herätessä oppilaita voi innostaa istuttamaan oman yrtin tai muun hyötykasvin. Hyötykasvin kasvattaminen tekee ruuan alkuperää tutummaksi oppilaille ja lisää ruuan arvostusta. Itse kasvattaminen voi myös lisätä kiinnostusta maistaa jotakin uutta raaka-ainetta.

Kasvien kasvattaminen ei vaadi omaa puutarhaa, vaan monien hyötykasvien kasvatus onnistuu vaikkapa maitopurkissa tai ruukussa kodin ikkunalaudalla tai parvekkeella. Ohjeita yrttien ja muiden hyötykasvien kasvatukseen löydät ideakorteista Siemen kätkee salaisuuden ja Koulupuutarha sekä esimerkiksi Marttojen sivuilta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).


Jaa: