Ateriaetu (nro 155)

 Printtaa

Kouluruokailu, Ruokakasvatuksen tuki, Tapakasvatus

Esimerkkiruokailijan etu, valvonta-ateriaetu tai ravintoetu – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Opettajien ja oppilaiden ruokaileminen yhdessä on yksi merkittävimmistä ruokakasvatusteoista. Opettaja toimii ruokailutilanteessa esimerkkiruokailijana ja ohjaa ruokailutilannetta. Lue myös tarkempi kuvaus esimerkkiruokailun tavoitteista ja käytännöstä.

“Rehtorina olen tehnyt päätöksen koko opetushenkilöstön valvontaruokailusta”

Kommentti rehtorilta

Ravintoetu kuuluu oppilaiden kanssa aterioiville opettajille

Kunnat ja koulut voivat tukea opettajien ruokakasvatustyötä tarjoamalla heille ravintoedun, kun he ohjaavat kouluruokailua syöden ateriansa oppilaiden kanssa. Rehtorit ja/tai kunnat tekevät päätökset siitä, kenelle ja millä perusteilla ravintoetu myönnetään.

Verohallinto päättää vuosittain ruokailun valvonnan yhteydessä saatavan ravintoedun arvon. Verohallinnon 2022 päätöksen mukaan koulun henkilökunnan oppilaiden ruokailun valvonnan yhteydessä saaman ravintoedun arvo on 4,80 € ateriaa kohden, mutta hinta päivittyy vuosittain. Voit lukea lisää ravintoedusta Veronmaksajain Keskusliiton verkkosivulta.

Mutta mitä valvonta-ateriaedun käyttäminen todellisuudessa maksaa opettajille? Kysymykseen saa kattavan vastauksen blogikirjoituksesta “Ateriaetu ja esimerkkiruokailu – Mitä maksaa? Kuka hyötyy?“.

Opettajat huolehtivat ruokailun yhteydessä annettavasta ohjauksesta ja kasvatuksesta yhdessä koulun muiden aikuisten kanssa.

POPS 2014

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: