Tutkitaan erilaisia maitotuotteita
Miten maito, jogurtti ja piimä eroavat rakenteeltaan toisistaan? Tässä tehtävässä oppilaat tutkivat maitotuotteita näköaistin avulla. Valmistelut Varaa tehtävää varten: 5 dl…
Miten maito, jogurtti ja piimä eroavat rakenteeltaan toisistaan? Tässä tehtävässä oppilaat tutkivat maitotuotteita näköaistin avulla. Valmistelut Varaa tehtävää varten: 5 dl…
Makukoulu-tehtävän avulla tutustutaan lounaalla tarjolla olevaan kasvikseen ennen ruokailua.
Se, mitä ja miten ruuasta ja ruuan äärellä puhutaan, vaikuttaa ruokailuhetken tunnelmaan ja asenteisiin ruokaa kohtaan. Tässä tehtävässä pysähdytään oppilaiden kanssa…
Oppilaat keksivät mahdollisimman paljon ja mielikuvituksellisia kouluruokaa kuvaavia sanoja. Valmistelut Varaa tehtävää varten viisi isoa pahvia luokkahuoneen seinälle ripustettavaksi. Tehtävän toteutus…
Makukoulutehtävissä voi hyödyntää hyvin myös kouluruokailua. Tehtävässä oppilaat etsivät perusmakuja – makea, suolainen, hapan, karvas, umami – kouluruuasta. Huomio! Ennen tehtävää…
Miltä kouluruoka tuoksuu, näyttää ja maistuu? Entä millainen äänimaailma ruokasalissa tänään on? Tässä tehtävässä oppilaat astuvat koulun ruokasaliin aistit avoinna. ”Viikon…