Hyppää sisältöön

Kasvikset kaveriksi

0  Printtaa

Tutustutaan kasviksiin kaikkia aisteja käyttäen.

Valmistelut

  • Sovi koulun keittiön kanssa jokin päivä, jolloin tarjolla on jotain oppilaille hieman vieraampaa kasvista.
  • Hae luokkaan pienet palat kasvista ennen ruokatuntia, sekä lisäksi mielellään yksi kokonainen kasvis (voit vaihtoehtoisesti myös näyttää oppilaille kuvan kyseisestä kasviksesta kokonaisena). 

Tehtävän toteutus

Ohjeista oppilaita tutustumaan kasvispalaan kaikkia aisteja käyttäen:

  1. Katselkaa ja kuvailkaa, miltä kasvis näyttää.
  2. Haistelkaa ja kuvailkaan kasviksen tuoksua.
  3. Tunnustelkaa kasvista sormissa ja suussa.
  4. Haukatkaa kasvista ja kertokaa, miltä ruoka kuulostaa.
  5. Maistakaa ja kuvailkaa kasviksen makua.  

Keskustelkaa ruokailun jälkeen:

  • Kuinka moni otti kasvista lautaselle?
  • Miltä siihen tutustuminen tuntui?

Tehtävää voi toistaa myös ruokailun yhteydessä, jos kouluravintolassa on tarjolla esimerkiksi kuukauden kasvis.

Tehtävän lähde: Makukoulutehtäviä kouluruokailuun, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry.  

3-6 lk, Esiopetus -1-2 lk, Kasvikset, Makukoulu, MOK & teemapäivät, Oppitunti, Ruokapalvelut, Yhteistyö koulussa, Ympäristöoppi

Voisit tykätä myös näistä