Kasvispelikortit (nro 212)

 Printtaa

3-6 lk, Äidinkieli, Esiopetus -1-2 lk, Ideoita opetukseen, Kasvikset, Kielet, Pelit ja videot, S2, Ympäristöoppi

Harjoitellaan kasvisten nimiä korttien ja muistipelin avulla! Tässä tehtävässä saat valmiit pelikortit kielenharjoittelun tueksi. Kortit toimivat erityisen hyvin alkuopetuksessa ja S2-opetuksessa. Korteista on suomenkielisten lisäksi ruotsin- ja englanninkieliset versiot 3.-6. luokkien kieltenopetukseen. Yli 50 kuvan pelikorttipakasta riittää haastetta ja hauskuutta!

Esivalmistelut

Lataa haluamasi kasviskortit:

  • suomenkielisillä teksteillä ja ilman tekstejä täältä
  • ruotsinkielisillä teksteillä täältä
  • englanninkielisillä teksteillä täältä

Tulosta kuvat ja leikkaa korteiksi. Halutessasi voit laminoida kortit, jolloin ne kestävät monet pelikerrat.

Tehtävän toteutus

Harjoitellaan kasvisten nimiä

Kielen ja lukemisen harjoittelussa kortit toimivat pareina. Ensin tutkitaan kortteja, joissa lukee kasviksen nimi, sen jälkeen kortteja ilman nimiä ja yritetään muistella.

Pelataan muistipeliä

Perinteistä muistipeliä voi pelata monin tavoin. Pelissä kortit asetetaan nurinpäin pöydälle. Pelaajat kääntävät vuorotellen kaksi korttia oikein päin. Samat kasvikset löydettyään kuvaparin saa napata talteen. Kuka löytää eniten pareja?

Ideoita kielenopetukseen:

  • Valitaan peliin vain nimettyjä kortteja (tulosta kaksi samanlaista korttisettiä). Jokainen lukee vuorollaan avaamiensa kasvisten nimet ääneen.
  • Valitaan peliin vain nimettömiä kortteja. Kun pelaaja löytää parin, on hänen muistettava kasviksen nimi ennen kuin saa lunastaa parin itselleen.

Pelikorteilla voi myös pelata Kasvis-aliasta (nro 213) tai Arvaa mikä –peliä (nro 150).

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: