Ruuan rakenne (nro 123)

 Printtaa

3-6 lk, Esiopetus -1-2 lk, Ideoita opetukseen, Makukoulu, Ympäristöoppi

Miten maito, jogurtti ja piimä eroavat rakenteeltaan toisistaan? Tässä tehtävässä oppilaat tutkivat maitotuotteita näköaistin avulla.

Valmistelut

  • Varaa tehtävää varten:
    • 5 dl maitoa
    • 5 dl jogurttia
    • 5 dl piimää
    • 6 kpl muovi- tai lasipurkkeja (läpinäkyviä ja kannellisia)

Tehtävän toteutus

Kaatakaa maitoa, piimää ja jogurttia jokaista kaadetaan kahteen purkkiin. Laittakaa luokkaan kaksi pistettä, joissa kummassakin on kolme purkkia. Merkatkaa purkit numeroin 1−3.

Oppilaiden tehtävänä on käännellä purkkeja varovasti ja arvioida ruuan liikkuvuutta. Samalla he yrittävät selvittää, mitä ruoka-ainetta purkeissa on.

  • Miten tuotteet eroavat toisistaan rakenteeltaan?  
  • Mitä ruoka-ainetta purkeissa oli? 
  • Miksi maito on juoksevampaa kuin piimä tai jogurtti? 

Tehtävän lähde: Makukoulutehtäviä oppitunneille, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry.  

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: