Mikä maku, mikä haju?
Tiesitkö, että suuri osa makuina pitämistämme aistimuksista onkin hajuja? Tässä tehtävässä oppilaat testaavat millainen osuus hajuaistimuksella on ruuan aistimisessa. Valmistelut Varaa…
Tiesitkö, että suuri osa makuina pitämistämme aistimuksista onkin hajuja? Tässä tehtävässä oppilaat testaavat millainen osuus hajuaistimuksella on ruuan aistimisessa. Valmistelut Varaa…
Ruuan ulkonäkö vaikuttaa usein suuresti siihen, millaisia mielikuvia siitä herää. Tässä tehtävässä oppilaat arvioivat ruuan ulkonäön perusteella sen oletettua herkullisuutta ja…
Oppilaat maistelevat puolukkaa eri muodoissa ja pohtivat, miten perusmaut eroavat eri tuotteissa. Aistit käyttöön!
Kasvismuistipelissä oppilaat pääsevät tunnistamaan ja nimeämään erilaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin tutustuminen vähentää ennakkoluuloja ja voi rohkaista…
Oppilaat tutustuvat eri maiden ruokakulttuureihin kaikkia aisteja käyttäen. Tehtävän tavoitteena on lisätä uusien ruokien hyväksyntää. ”Tutustuimme Aasian ruokakulttuuriin. Oppilaat kokeilivat puikoilla…
Suomalaisissa perinneruuissa on paljon maakunnallisia eroja. Tässä tehtävässä oppilaat tutustuvat suomalaiseen ruokakulttuuriin ja eri maakuntien ruokiin kaikilla aisteilla. Tehtävän tavoitteena on…
Tässä tehtävässä oppilaat yrittävät tunnistaa ruokien ja ruoka-aineiden hajuja ja keksiä niitä kuvailevia adjektiiveja. Valmistelut Varaa tehtävää varten: JA/TAI Jos käytätte…
Tässä tehtävässä oppilaat tutkivat ruokaa tuntoaistin avulla. Tehtävässä harjoitellaan erityisesti tuntoaistimuksia kuvaavia sanoja, joista on alla esimerkkitaulukko ohjaajaa varten. ”Ryhmässä tunnusteltiin…
Tässä tehtävässä oppilaat äänittävät ruokamaailman ääniä. Ääniä arvuutellaan yhdessä, ja niiden kuvailuun keksitään sopivat ilmaisut. Valmistelut Ohjeista oppilaita ottamaan kouluun puhelimen…
Tässä tehtävässä oppilaat pohtivat, mitä aisteja ruuanvalintatilanteessa käytetään ja mikä aisti vaikuttaa valintaan eniten. Valmistelut Varaa tehtävää varten: 3 erilaista banaania:…