Koulun myyjäiset (nro 31)

 Printtaa

3-6 lk, Kotitalous, Ruokakulttuurit, Yhteistyö

Koulun myyjäiset ovat hyvä tilaisuus tutustua uusiin makuelämyksiin. Annetaan oppilaiden ideoida ja toteuttaa vaihtoehtoja perinteisten myyjäistarjottavien tilalle valitsemallaan juhlapyhä-, satokausi- tai ruokakulttuuriteemalla!

Tehtävän toteutus

Koulun myyjäisissä on usein tarjolla karkkia, limua, popparia ja sipsejä. Nämä eivät kuitenkaan ole suositeltavia vaihtoehtoja kouluun.

Ideoikaa yhdessä oppilaiden kanssa, voisiko koulun kioskissa tai myyjäisissä olla tarjolla vaihteeksi jotain uutta ja erilaista? Samalla oppilaat pääsevät tutustumaan uusiin makuelämyksiin, satokauden tuotteisiin tai kenties jopa vieraan ruokakulttuurin herkkuihin.

Ideoita myyjäisiin:

  • Voisivatko oppilaat yhdessä leipoa jotain satokauden marjoista, sienistä tai kasviksista? Syksyinen marjapiirakka on makuelämys vailla vertaa.
  • Onko joku juhlapyhä lähestymässä? Toteuttakaa teeman mukaisesti jotain jouluista, pääsiäiseen liittyvää tai halloween-teemaista tarjottavaa. Samalla voitte pohtia yhdessä, mitä Suomen juhlapyhinä perinteisesti syödään.
  • Onko luokalla ketään eri kulttuuritaustasta? Tutustukaa kyseisen maan ruokatapoihin ja toteuttakaa myyjäistarjottavat etnisin vivahtein.
  • Voitte myös koristella myyjäiset valitsemanne teeman mukaisesti.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: