Liikkuva koulu ja ruokakasvatus (nro 221)

 Printtaa

3-6 lk, Esiopetus -1-2 lk, Ideoita opetukseen, Liikunta

Liikkuva koulu -ohjelma tarjoaa monipuolista materiaalia ja ideoita liikkuvamman ja viihtyisämmän koulupäivän suunnitteluun. Viihtyisämpiä koulupäiviä syntyy tekemällä yhdessä ja ottamalla oppilaat mukaan, päätöksentekoon ja toimintaan. Vuorovaikutus ja yhteistoiminnallisuus parantavat usein koulun ilmapiiriä, millä on vaikutuksensa myös koulun työrauhaan, oppilaiden sosiaalisiin taitoihin ja oppimiseen. Ohjelman nettisivuilta löytyy monta inspiroivaa ideaa, joita voi vapaasti hyödyntää lasten koulupäivien aikana. Lisäksi sivuilta löytyy kattavasti erilaista materiaalia, kuten ajankohtaisia julkaisuja. Yhdessä liikkuen, oppimista tukien -materiaali tarjoaa ideoita ja perusteluja Liikkuva koulu -toiminnan toteuttamiseen.

Hippaleikki ideat talteen

Hippahuhtikuun aikana Liikkuva koulu -ohjelma julkaisi joka arkipäivä yhden kuvitetun hippaleikkivinkin Facebook- ja Instagram-sivuille. Vinkit julkaistiin suomeksi ja ruotsiksi. Kaikki kuvitetut hippavinkit on myös koottu materiaalipaketiksi, jonka voi tulostaa ja laminoida jatkokäyttöön. Kaikki ideat löydät täältä.

8 vinkkiä liikkuvaan ruokakasvatukseen

Ruokakasvatuksen teemoihin voi perehtyä myös liikunnallisten leikkien ja pelien kautta! Miltä kuulostaisi esimerkiksi aamupalaviestijuoksu, vihannesjumppa tai aarteenetsintä? Liikkuva koulu -ohjelman ideapankista löydät koostettuna erilaisia vinkkejä liikkuvaan ruokakasvatukseen.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: