Ravintolapäivä (nro 98)

 Printtaa

3-6 lk, 7-9 lk, Ideoita opetukseen, Kotitalous, Matematiikka, Ruokakulttuurit, Ruuan reitit

Pystytetään päiväksi ruokakoju, joka myy ja tarjoilee oppilaiden suunnittelemia ja valmistamia tuotteita.

Taustatietoa opettajalle

Ravintolapäivä on pop-up ravintoloiden juhlapäivä, jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan, kahvilan tai baarin minne itse haluaa.  Ravintolapäivän ajatuksena on ravintolakokemusten jakaminen, hauskanpito sekä yhteisestä elinympäristöstä nauttiminen.

Ravintolapäivää voi viettää nykyisin minä tahansa päivänänä, mutta Ravintolapäivän syntymäpäivää juhlitaan kerran vuodessa, aina toukokuun kolmas lauantai. Silloin jokapäiväinen Ravintolapäivä tiivistyy suureksi, yhteisölliseksi ruokakarnevaaliksi, joka täyttää kadut, puistot ja kodit pop-up-ravintoloista ja niistä nauttivista asiakkaista.

Voit lukea lisää oman ravintolan perustamisesta ravintolapäivänä täältä.

Ravintolapäivän toteutus

Vain mielikuvitus on rajana oman ravintolakonseptin ja ruokalistan keksimisessä. Ideoikaa yhdessä, mikä voisi olla hyvä teema ruokakojulle, tai valitkaa joku seuraavista:

  • Satokauden tuotteet
  • Jokin ajankohtainen juhlapyhä, kuten halloween, joulu, laskiainen, pääsiäinen tai vappu
  • Eri maan ruokakulttuurit: Valitkaa yksi tai useampi valtio, jonka perinteisiä ruokia valmistatte.

Tehtävän voi ideoida oppitunnilla ja ruuat valmistaa kotitalouden tunnilla. Koristelkaa myyntikoju teeman mukaisesti ja muistakaa mainostaa kojua vanhemmille ja koulun henkilökunnalle. Vanhemmat oppilaat voivat harjoitella Ravintolapäivänä itse rahastamista, tai vaihtoehtoisesti joku opetushenkilökunnasta tai vanhemmista voi olla vastuussa.

Ravintolapäivää voi nykyisin viettää minä päivänä hyvänsä, mutta jos haluatte tutustua paremmin itse tapahtumaan ja muihin kojuihin, kannattaa ravintola pystyttää toukokuun kolmantena lauantaina, jolloin vietetään Ravintolapäivän syntymäpäivää. Tällöin on perinteisesti suuri joukko muitakin yritteliäitä ravintoloitsijoita liikkeellä.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: