BMOL ry, Open ruokaopas (nro 249)

 Printtaa

7-9 lk, Äidinkieli, Ateriarytmi, Etäopetus, Historia, Ideoita opetukseen, Kasvikset, Kemia, Kestävät ruokavalinnat, Kotitalous, Kuvataide, Matematiikka, Monipuolinen ruokavalio, Ruokakulttuurit, Ruuan reitit, Terveystieto, Tietoinen syöminen, Uskonto ja ET, Ympäristöoppi

BMOL ry

Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry on toteuttanut WWF Suomen tuella opettajille suunnatun ruokaoppaan, joka löytyy osoitteesta www.openruokaopas.fi.

Kestävä ruuantuotanto on ympäristön kannalta kestävää, taloudellisesti kannattavaa, yhteiskunnallisesti ja eettisesti oikeudenmukaista ja siksi pitkällä aikavälillä tuottavaa.

Open ruokaopas

Kestävä ruuantuotanto on ympäristön kannalta kestävää, taloudellisesti kannattavaa, yhteiskunnallisesti ja eettisesti oikeudenmukaista ja siksi pitkällä aikavälillä tuottavaa. Vastuulliseen ruokaan liittyy kestävän tuotannon ohella myös vastuullinen kulutus. Open ruokaoppaassa tarkastellaan vastuullista ruokaa kaikista näistä näkökulmista. Materiaali on tehty aineenopettajille opetus- ja kasvatustyön tueksi. Opas tarjoaa tietopaketin vastuullisen ruuan teemoihin 12 eri oppiaineen näkökulmasta sekä lisäksi runsaasti tehtäväideoita ja kuvamateriaalia.

Materiaalin käyttäminen

Oppaan sisältö on jaoteltu 12 eri oppiaineen mukaisesti. Mukana on tehtäviä, joita opettaja voi teettää oppilailla tai opiskelijoilla. Osa tehtävistä on kehitetty tässä hankkeessa ja osa taas on eri toimijoiden aiemmin tuottamia. Oppaan kuvia voit käyttää opetustarkoituksiin, kun mainitset kuvassa näkyvän lähteen.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: