Maailman ympäri -lautapeli (nro 207)

3-6 lk, Esiopetus -1-2 lk, Ideoita opetukseen, Kasvikset, Kotitalous, Liikunta, Pelit ja videot, Ruokakulttuurit, Ympäristöoppi

”Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan…” Pelissä tutustutaan maailmankartan avulla erilaisiin ruokiin eri maanosissa.

Tulosta pelilauta täältä tai tilaa maksuton A1-kokoinen juliste Ruokakasvatusyhdistyksen verkkokaupasta. Lisäksi tarvitsette noppia ja pelimerkkejä.

Noppaa heittämällä liikutaan kartalla. Erivärisillä askelmilla on jokaisella oma tehtävänsä: nimetään kasviksia tai lempiruokia tai keksitään jumppaliike! Esimerkkiohjeet löydät täältä (voit heijastaa ne seinälle).

Peliä voi soveltaa monella tavoin – keksikää vaikka oppilaiden kanssa yhdessä sopivat säännöt!

Vinkki! Käytä pelilautaa myös oppilaiden haastamisessa. Lue lisää Aamupalahaasteesta