Missä kasvis kasvaa? (nro 210)

3-6 lk, Äidinkieli, Esiopetus -1-2 lk, Etäopetus, Ideoita opetukseen, Kasvikset, Ruuan reitit, S2, Ympäristöoppi

Mikä kasvis kasvaa puussa, mikä maan alla? Kasvaako ananas puussa, pensaassa vai aivan muulla tavalla?

Käyttäkää apunanne kasvisjulistetta tai kasvisryhmittäin ryhmiteltyjä kasviskuvia (lataa pdf). Kasvisjulisteen voit ladata ja tulostaa täältä tai tilata maksutta Ruokakasvatusyhdistyksen verkkokaupasta.

Pohtikaa, missä kuvien kasvikset kasvavat. Mitä löytyy metsästä? Mikä kasvaa puussa ja mikä maan alla? Mitkä kasviksista kasvaa Suomessa?

Onko kasviksia, joiden kasvutavasta ette tiedä? Tehtävään voi liittää tiedonhaun harjoittelua isompien oppilaiden kanssa.

Voitte tutustua myös seuraaviin videoihin:

Vinkki! Jos koulun lähiympäristössä on omenapuita tai metsää, tehkää tutkimusmatka syötävien kasvien alkulähteille.

5.-6.-luokkalaisille soveltuu myös mainiosti RuokaTutkan digitunti Kasvihuoneviljelystä – kurkatkaa tallenne!

Vinkki! Hyödynnä kasvisjulistetta myös muussa kasvisaiheisessa opetuksessa. Tutustu seuraaviin ideoihin: