Oppilaiden oma oppitunti (nro 92)
Oppilaat voivat toimia myös toistensa opettajina! Tehtävässä 5.–6. luokan oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat mielenkiintoisen ruokaan ja ravitsemukseen liittyvät opetustuokion nuoremmille oppilaille.
Tehtävän toteutus
Pohtikaa yhdessä ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä teemoja/aiheita, joista oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat oppitunnin tai posterin. Opetustuokion aiheena voi olla esimerkiksi lautasmalli, terveyttä edistävä välipala, hyvät pöytätavat, kaunis kattaus, ruokamainos terveyttä edistävästä ruoasta tai muu ravitsemusaiheinen tietoisku.
Ideoita suunnittelun tueksi:
- Seinäposteri (=juliste) ruokailutilaan: Esitelkää posteri alempiluokkalaiselle ryhmälle.
- Opetustuokion pitäminen ennalta valitusta aiheesta.
- Tutustuminen kouluruokailuun ja sen tarjoamiseen ja aiheesta kertominen nuoremmille oppilaille: Kertokaa, miksi kouluruoka kannattaa syödä. Voitte pyytää kenties apua myös koulunne keittiöhenkilökunnalta. Myös täältä löydätte apuja ideointiin.
- Ravitsemusaiheinen näytelmä: Voitte käsikirjoittaa näytelmän esim. ruokailutapoihin liittyen ja esittää sen nuoremmille oppilaille vaikkapa koulun juhlassa.
Tehtävä on muokattu Hyvät eväät reppuun! -materiaalista.