Raaka-aineet esille (nro 166)

 Printtaa

Kasvikset, Kouluateria, Makukoulu, Ruokapalvelut, Ruuan reitit

Pilkotun salaatin eri väriset palat voivat kummaksuttaa. Miten saada oppilaat syömään salaattia? Salaatin syönti on helpompaa, kun tietää mistä kasviksista se on tehty.

Uutta ruokaa voi olla vaikea maistaa, jos ei tiedä mitä syö. Oppilaat tutustuvat eri kasviksiin ja ruuan alkuperään, kun koululounaalla tarjolla olevan sekasalaatin tai salaatin eri komponenttien raaka-aineet ovat esillä kauniisti korissa linjaston alussa.

Toteutus

  • Oppilaat voivat askarrella esittelypisteelle “Päivän salaatti” -kyltin.
  • Päivän salaatin esittely voidaan toteuttaa kerran viikossa tai useammin. Sopikaa kuka huolehtii esittelypisteen valmistelusta.
  • Ruokapalvelut tilaavat päivän salaatissa olevat raaka-aineet myös kokonaisina käsittelemättöminä kasviksina. Jos tarjolla olisi esimerkiksi Kreikkalaista salaattia, koriin pantaisiin kokonainen tomaatti, kurkku, punasipuli, paprika, oliivipurkki ja juustopaketti.
  • Opettajat esittelevät oppilailleen päivän salaatin ja raaka-aineiden nimet. Samalla on hyvä tilaisuus keskustella myös tarkemmin kunkin raaka-aineen alkuperästä ja kasvutavasta.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: