Ruokakulttuurit tutuksi (nro 111)

 Printtaa

3-6 lk, Ideoita opetukseen, Ruokakulttuurit, Ympäristöoppi

Tutustutaan Suomen ja muiden maiden ruokakulttuureihin oman koulun ruokalistan avulla.

Valmistelut

Tehtävän toteutus

Katsokaa oppilaiden kanssa koululounaan 6 viikon ruokalistaa:

  • Mitä eri ruokakulttuureihin kuuluvia ruokia oppilaat tunnistavat listalta?

Valitkaa muutama ruokakulttuuri, joihin oppilaat perehtyvät tai tekevät esitelmän (esimerkiksi pareittain).  

Keskustelkaa, minkälainen on suomalainen ruokakulttuuri:

  • Mitä siihen kuuluu?
  • Mikä tekee ruuasta suomalaisen?
  • Ovatko pitsa ja pasta suomalaista ruokakulttuuria? 

Yksi tapa toteuttaa tehtävä on tutustua suomalaisen ruokakulttuurin alueellisiin eroihin:

  • Löytyykö ruokalistalta jotain erityisen länsi- tai itäsuomalaista tai hyvin paikallista ruokaa?

Tehtävän lähde: Makukoulutehtäviä kouluruokailuun, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: