Ruokatiedon hävikki-battle (nro 247)

 Printtaa

7-9 lk, Ideoita opetukseen, Kasvikset, Kestävät ruokavalinnat, Kotitalous, Monipuolinen ruokavalio, Ruokapalvelut, Yhteistyö

Ruokatiedon Hävikki-battlessa oppilaat kisaavat näyttävimmistä ja kekseliäimmistä hävikkiannoksista Instagram-kuvakisassa. Haaste opettaa hyödyntämään sattumanvaraisia raaka-aineita sekä muokkaamaan reseptejä, sillä annoksien raaka-aineina käytetään hävikkituotteita. Tarkemmat osallistumisohjeet löydät Ruokatiedon nettisivuilta.

Kisailu ei innosta, hävikki kyllä!

Hävikki-battlea voi silti toteuttaa ryhmän kanssa monipuolisesti myös silloin, kun virallinen kilpailu ei ole käynnissä. Voitte myös kisailla leikkimielisesti oman ryhmän kesken – kuvatkaa, maistelkaa, kehukaa ja äänestäkää oman ryhmän hävikkitaitajat!

Hävikin ei aina tarvitse olla opetuskeittiön ylijäämää. Ota yhteyttä ateriapalveluiden henkilöstöön ja kysy mahdollisesta hävikistä, jota voisitte hyödyntää oppilaiden kanssa. Tällainen yhteistyö on yleensä hyvin rikasta ja kehittävää!

Myös lähialueen kaupat luovuttavat hävikkituotteita opetuskäyttöön. Varautukaa silti siihen, että hävikkituotteet täytyy itse noutaa.

Voit ladata alla olevan ohjeistuksen hävikki-battleen ryhmäsi kanssa. Lisää mielenkiintoa kisaan syntyy, kun ryhmät käyttävät eri kasviksia ja raaka-aineita, jotka he voivat myös noutaa pöydästä esimerkiksi vuorotellen.

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: