RuokaTutkan ravitsemuspeli (nro 121)

 Printtaa

3-6 lk, Etäopetus, Ideoita opetukseen, Monipuolinen ruokavalio, Pelit ja videot, Ympäristöoppi

Verkossa pelattavassa pelissä tutustutaan esimerkiksi lautasmalliin ja kasviksiin hauskojen kysymysten avulla. Mitä tiedät aamupalasta, maidosta ja marjoista? Ota selvää pelaamalla!

Kohderyhmä: Peli sopii hyvin johdantona ravitsemusteeman käsittelyyn tai opitun kertaamiseen. Vaikeustasoja on kaksi, 9–11-vuotiaille ja 12–16-vuotiaille.

Pelin kulku: Pelaaja pääsee etenemään saarella vastaamalla ruokaan liittyviin kysymyksiin, jotka on jaettu kymmenen pääteeman alle. Vastattuaan kaikkiin teeman kysymyksiin oppilas saa kerättyä matkalle mukaan yhden RuokaTutka-hahmon sekä pienen käytännön vinkin esimerkiksi kasvisten käytön lisäämiseen.

Peliä voidaan pelata joko tietokokeella, tabletilla tai älypuhelimella. Pelin kesto on noin 10-20 minuuttia.

RuokaTutkaPelin tavoitteena on herättää oppilaissa kiinnostus arjen ravitsemusteemoja kohtaan ja oppia käytännön esimerkkien avulla ravitsemussuosituksista ja terveyttä edistävistä ruokatottumuksista. Joukossa on myös muutamia haastavampia kysymyksiä, jotka liittyvät esimerkiksi ruokien ravintosisältöön. Pelin jälkeen on hyvä keskustella luokassa oppilaiden kanssa pelin teemojen herättämistä ajatuksista ja mahdollisesti mieltä askarruttamaan jääneistä kysymyksistä.

Tarvittavat materiaalit

  • Tablettitietokoneet oppilaille
  • Peliin pääset suoraan tästä linkistä.

Tutustu myös muihin RuokaTutka-sivuston peleihin!

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: