Oma välipalapaletti (nro 201)

 Printtaa

3-6 lk, Etäopetus, Ideoita opetukseen, Koti, Kotitalous, Kuvataide, Monipuolinen ruokavalio, Ympäristöoppi

Kova nälkä voi sumentaa ajattelun ja vain makean tai rasvaisen mielihalut putkahtavat pintaan. Jääkaapin oveen itselle räätälöity välipalapaletti on hyvä apu terveellisen välipalan valmistamiseen.

Valmistelut

  • Esimerkki välipalapaletista esiteltäväksi
  • Oppilaille tietokoneet, joissa on tekstinkäsittelyohjelma TAI
  • Askartelutarvikkeita ja ruokakauppojen mainoksia leikeltäviksi

Toteutus

Esitelkää täysipainoisen palan (aamupala, välipala, iltapala) osat: kasvis + täysjyvävilja (+maito/proteiinin lähde). Kolmas pala ei ole välipalalla välttämätön, mutta hyvä välipala sisältää ainakin jotain kasvista ja täysjyväviljatuotetta. Hyvät palat ovat siten kuin kolmen palan palapeli.

Seuraavaksi jokainen oppilas saa suunnitella ja toteuttaa omien mieltymyksien mukaisen välipalapaletin, josta löytyy kolme saraketta ja niiden sisällä vaihtoehto-paloja. Tämän voi tehdä askartelemalla paletin ja kuvat itse joko piirtäen tai ruokakuvia leikkaamalla. Isommat oppilaat voivat toteuttaa tehtävän tekstinkäsittelyohjelmalla etsien sopivia kuvia netistä.

Oppilas saa lopputuloksen kotiin laitettavaksi vaikka jääkaapin oveen. Vaihtoehtoisesti paletista voi tehdä pankkikortin kokoisen, jotta se kulkee kännykän kanssa kauppaan.

Vinkki! Valmistakaa oppilaan itse visioima välipala koulussa tai kotona (tuotoksesta valokuva muille jaettavaksi).

Liitteet

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: