NAM! -oppitunti 1: Tutustuminen aistitietoiseen syömiseen (nro 78)

 Printtaa

3-6 lk, Ideoita opetukseen, Tietoinen syöminen, Ympäristöoppi

Ensimmäisellä NAM! -oppitunnilla oppilaat tutustuvat aistitietoiseen syömiseen mm. rusina-harjoituksen avulla. Oppitunnin tavoitteena on, että oppilaat innostuvat tietoisesta syömisestä ja ymmärtävät mitä sillä tarkoitetaan.

Oppitunti on osa NAM! – Nauti, aisti ja maista -harjoitusohjelmaa, joka on lapsille suunnattu tietoisen syömisen ohjelma. Harjoitusohjelma koostuu viidestä oppitunnista ja kotitehtävistä.

Valmistelut

  • Tutustu etukäteen NAM! – Nauti, aisti ja maista -harjoitusohjelman Ohjaajan käsikirjaan ja sen 1. harjoituskertaan (s. 4-7).
  • Tutustu myös Oppilaan harjoitusvihkoon.
  • Tulosta jokaiselle oppilaalle harjoitustehtävä: Omakuvani (Oppilaan harjoitusvihko, s. 3). Omakuvaa täytetään jokaisella harjoitusohjelman oppitunnilla.
  • Tulosta jokaiselle oppilaalle kotitehtävä: Miten keskityn syömiseen? (Oppilaan harjoitusvihko s. 4-5). Mikäli toteutatte luokan kanssa koko harjoitusohjelman, voit myös tulostaa jokaiselle oppilaalle koko tehtävävihon.
  • Varaa tarvittavat materiaalit (kts. Ohjaajan käsikirja, s. 4) oppitunnille.

Tehtävien toteutus

Tehkää oppitunnilla 1. harjoituskerran: Tutustuminen aistitietoiseen syömiseen tehtävät 1-10 (Ohjaajan käsikirja, s. 4-7).

Näin voitte koota NAM! -tehtävistä viiden oppitunnin mittaisen kokonaisuuden:

  1. NAM! -oppitunti: Tutustuminen aistitietoiseen syömiseen
  2. NAM! -oppitunti: Näläntunne
  3. NAM! -oppitunti: Kylläisyyden tunne
  4. NAM! -oppitunti: Kaikki aistit käyttöön
  5. NAM! -oppitunti: Tietoinen syöminen omassa arjessa

NAM! -oppitunnit on suositeltavaa tehdä numerojärjestyksessä. Vaihtoehtoisesti voitte valikoida vain osan aistitietoisen syömisen harjoitusohjelman tehtävistä (erilliset NAM!-harjoitukset ideapankissa).

Liitteet:

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: