Retki kauppaan (nro 100)

 Printtaa

3-6 lk, 7-9 lk, Kestävät ruokavalinnat, Matematiikka, Retket, Ruuan reitit, Yhteistyö, Ympäristöoppi

Lähdetään oppilaiden kanssa retkelle kauppaan! Ruokatiedon ja SOK:n yhteistyössä tuottamassa oppimiskokonaisuudessa tutustutaan kauppaan ja sen toimintaperiaatteisiin sekä siihen miten kaupassa toimitaan ja minkälaisia valintoja kaupassa kannattaa tehdä.

Ruokakauppa on mitä mainioin oppimisympäristö, jossa voi oppia kuluttajakasvatuksen, kestävän kehityksen ja monilukutaidon lisäksi vaikkapa matematiikkaa tai kieliä.

Tehtävän toteutus

Katso tarkemmat ohjeet ja kokoa retken tehtävät haluamistasi palasista Ruokatiedon sivuilta. Tehtävät löytyvät myös ruotsiksi.

Retken tavoitteena on tukea opetussuunnitelman mukaista ”ulos luokasta oppimaan” -ajattelua, jossa oppilaitoksia kannustetaan yhteistyöhön yritysten kanssa osana koulutyötä ja opiskelua.

Kauppavierailu toimiikin osana monipuolista oppimisympäristöä ja yritysyhteistyö mahdollistaa kuluttajataitojen opiskelun tavalla, joka ei olisi luokkatilassa mahdollista. Lisäksi retkellä oppilaat voivat harjoitella tuiki tärkeitä ryhmätyötaitoja sekä itsearviointia.

Ruokakoritehtävä

Yläkouluikäisten oppilaiden kanssa voi lähestyä teemaa myös planetaarisen ruokavalion näkökulmasta. Millaista on maapallon kannalta kestävä ruoka? Kuinka paljon maksaa ruokakori, jossa on pääasiassa kasvikunnan tuotteita? Entä kori, jossa on lihatuotteita?

Voit käyttää keskustelun pohjana myös alla olevaa ruokakoritehtävää.

Tehtävän lähde: Ruokatieto Yhdistys

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: