Kevätpiknik (nro 22)

 Printtaa

Ideoita opetukseen, Kouluruokailu, Retket, Ympäristöoppi

Kevään tullen on mukava suunnata koko luokan kanssa piknikille, jolle suunnitellaan yhdessä maistuvat eväät.

Toteutus

Suunnitelkaa yhdessä eväsretki johonkin viihtyisään paikkaan. Ohjeista oppilaita ottamaan omat eväät ja tarvittaessa myös viltit mukaan. Keskustelkaa etukäteen siitä, minkälaisia eväitä kukin voisi valmistaa tai hankkia. Hyviä vaihtoehtoja voisi olla esimerkiksi täytetty sämpylä, naposteluporkkanat, minitomaatit, pähkinät tai tuoreet marjat ja hedelmät. Kuvallisen ohjeen kotoa tuotavista välipaloista voi myös välittää huoltajille tiedoksi (kts. Eväitä koulureppuun -esite).

Voitte myös sopia esimerkiksi nyyttäriteeman tai lähteä yhdessä kauppareissulle, jolloin oppilaat saavat tutustua itse hyllyjen valikoimaan. Tähän voit yhdistää helposti esimerkiksi tehtävän Kaupparetkestä. Halutessasi voit ottaa mukaan myös vieraampia tuotteita, joihin oppilaat pääsevät tutustumaan. Onko kukaan kokeillut ruissipsejä tavallisten sijasta? Entä eroaako kotimaisten mansikoiden maku ulkomaisista?

Oppilaat voivat pohtia sitä, miten piknik eroaa tavallisesta välipalasta koulussa:

  • Miten äänimaailma eroaa ruokasalin äänistä? Vaikuttaako se jotenkin tunnelmaan?
  • Maistuuko ruoka ulkona syötynä erilaiselta?

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: