Korttipeli ruokakasvatukseen (nro 220)

3-6 lk, Äidinkieli, Ateriarytmi, Esiopetus -1-2 lk, Historia, Ideoita opetukseen, Kasvikset, Kestävät ruokavalinnat, Kotitalous, Monipuolinen ruokavalio, Pelit ja videot, Ruokakulttuurit, Ruuan reitit, Tapakasvatus, Ympäristöoppi

Pelikorteissa on monipuolisesti erilaisia ruokaan liittyviä kysymyksiä. Kysymykset liittyvät esimerkiksi ruokakulttuuriin ja kestäviin ruokatottumuksiin. Kysymyksiä on kolmenlaisia: oikein/väärin, valitse oikea vaihtoehto ja kerro oma kokemuksesi.

Tehtävän valmistelut

Tulosta pelikortit ja leikkaa ne irti toisistaan.

Tulosta halutessasi pelilauta. (Huom. Pelilautatiedosto on isossa A1-koossa. Jos haluat tulostaa pelilaudan A4-kokoiselle paperille, valitse tulostusasetuksista “Sovita paperille”.) Lisäksi tarvitsette pelimerkkejä.

Pelin kulku

Jakakaa oppilaat pienempiin peliporukoihin, pareihin tai joukkueisiin.

Pelaajat nostavat vuorotellen kysymyskortin pakasta ja kysyvät kysymyksen seuraavalta pelaajalta/joukkueelta. Oikeasta vastauksesta pelaaja saa liikkua pelilaudalla sovitun määrän askelmia.

• Valitse oikea vaihtoehto -kysymyksissä kymmenen askelta
  • Oikein/väärin -kysymyksissä kahdeksan askelta
  • Kerro oma kokoemuksesi -kysymyksissä viisi askelta

Peliä voi vaihtoehtoisesti pelata kyselemällä vuorotellen ilman pelilautaakin.

Vinkki! Käytä pelilautaa myös Maailman ympäri -noppapelissä tai oppilaiden haastamisessa aamupalan syömiseen.