Kouluravintolan nimikilpailu (nro 33)

 Printtaa

Ruokapalvelut, Yhteistyö

Keksitään yhdessä kouluravintolalle nimi! Kouluravintolan nimeäminen lisää sen arvostusta. Nimen keksimisestä voidaan järjestää kilpailu, johon koko koulu saa osallistua.

Tehtävän toteutus

Julistakaa nimikilpailu aamunavauksen yhteydessä tai muussa sopivassa, kaikki luokat tavoittavassa yhteydessä. Kisan voi julistaa avatuksi esimerkiksi ruokapalveluhenkilökunnan edustaja, rehtori tai oppilaskunta – tai kaikki edellä mainitut yhdessä. Antakaa jokaiselle luokalle tehtäväksi keksiä yksi nimiehdotus ja toimittaa ehdotus määräpäivään mennessä kisan avaajalle. Oppilaista, opettajista ja ruokapalveluiden henkilöstöstä kerätty arvovaltainen raati arvioi ehdotukset ja valitsee niistä parhaimman. Myös mahdollinen koulun oma ruokaraati/kouluruokatoimikunta tms. voi arvioida ehdotukset. 

Julkistakaa kisan voittaja koko koululle juhlavasti. Voittaneen nimiehdotuksen tehnyt luokka voidaan palkita mahdollisuuksien mukaan. Laatikaa kouluravintolalle uuden nimen mukaiset kyltit ja muokatkaa halutessanne ruokasalissa sisustusta nimen teeman mukaisesti.

Tässä muutamia esimerkkejä eri puolella Suomea olevien kouluravintoloiden nimistä: Myllyn keidas (Lappeenranta), Tupiksen safkaamo (Mikkeli), Villivelli (Kuopio), Syömälysti (Lapinlahti), Ruokapeukalo (Kuopio), Lounastuuli (Sotkamo)… 

Lisää ideoita ruokasalin viihtyisyyden lisäämiseksi löydät esim. kortista Ruokasalin visuaalinen ilme (nro 120).

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: