Musiikkia ruokasaliin (nro 72)

 Printtaa

Kouluruokailu, Musiikki, Ruokapalvelut

Musiikin tuominen ruokasaliin tuo ruokailuhetkeen arvokkuutta, vähentää puheensorinasta aiheutuvaa melua ja lisää ruokasalin viihtyisyyttä. Jokainen luokka voi vuorollaan esittää tai soittaa ruokasalissa valitsemaansa musiikkia.

Koulussamme aloitettiin rauhalliset keskiviikon musiikkiruokailut. Musiikki soi ruokailun taustalla ruokailun ajan.” (Opettaja, 2. lk)

Oppilaiden valitsemaa musiikkia: “Luokat suunnittelevat vuorotellen omia soittolistojaan, joita soitetaan ruokalaan hankituista kaiuttimista. Musiikki lisää tunnelmaa.” (Puistolan peruskoulu, Helsinki. Kouluravintolakisa 2023)

Tehtävän toteutus

Sopikaa koulun henkilökunnan kesken esimerkiksi yksi päivä viikossa tai kuukaudessa, jolloin jokainen luokka vuorollaan saa esittää ruokasalissa musiikkiesityksiä. 

Toinen mahdollisuus on, että oppilaat tutustuvat musiikin tunnilla klassiseen musiikkiin ja valitsevat sieltä ohjelmiston, joka heidän mielestään sopii ruokasaliin taustamusiikiksi. Tämä sopii hyvin silloin, jos koulussa käytetään joinain päivinä hiljaista ruokailua, mutta muutenkin taustamusiikin soittamista voi kokeilla.  

Vinkki! Muita ruokasalin äänimaailmaan liittyviä ideoita ovat Hiljainen ruokailu (nro 171) ja Ruokasalin äänimaailma (nro 116).

Tehtävän lähde: Makukoulutehtäviä kouluruokailuun, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry.  

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: