Syödään yhdessä -vanhempainilta (nro 194)

 Printtaa

Koti, Yhteistyö

Järjestä huoltajia houkutteleva ja innostava vanhempainilta ruuan äärelle. Huomatkaa, mikä olisi huoltajille helpoin aika osallistua. Yhteistyö kodin ja koulun välillä vahvistuu, kun mahdollisimman moni pääsee ja haluaa osallistua. Huoltajien omakohtainen kokemus nykypäivän kouluruokailusta voi purkaa tarpeettomia ennakkoluuloja ja lisätä arvostavaa puhetta kouluruuasta kodeissa.

Valmistelut

  • Sopikaa ruokapalveluiden kanssa mikä ateria vanhemmille halutaan tarjota. Aterioita tilataan ilmoittautumisten mukaisesti.

Toteutus

Vanhempainillan asioita voidaan keskustella ja esitellä yhteisen aterian äärellä. Kutsukaa huoltajat syömään koululle aamupala, lounas tai iltapala. Osallistumiskynnystä voi alentaa, kun toteutus tapahtuukin aamupalan merkeissä ennen töihin menoa. Samalla kouluun saapuvat oppilaat voivat huomata, että aikuiset syövät aamupalan, nauttivat siitä ja pitävät sitä tärkeänä asiana arjessa.

Voitte järjestää tilaisuuden tietyllä teemalla, kuten isän- tai äitienpäiväruokailu.

Vaihtoehtoinen toteutus

Jos huoltajien kutsuminen laajemmin ei onnistu, voitte kutsua kouluun vanhempainyhdistyksen edustajia ruokailemaan. He voivat oman ruokailunsa ohessa tarkkailla ruokailutilannetta ja haastatella oppilaita – ja jakaa kokemuksensa koko koulun yhteisessä vanhempainillassa.

Vinkki! Lisää ideoita vanhempainiltaan löydät ideakorteista: Kouluruokailu ja ruokakasvatus -vanhempainilta (nro 148) ja Kouluruuan arvostus -vanhempainilta (nro 195).

Voisit tykätä myös näistä


Jaa: