Maistuva koulu -vanhempainilta (nro 148)

Koti, Yhteistyö

Mitä meidän Maistuvassa koulussa tapahtuu? Voit ladata alta diat, jotka voidaan näyttää vanhempainillassa.

Valmistelu

• Muokatkaa ja täydentäkää diaesitystä tarvittaessa.
  • Dioissa on kysymyksiä, joita voidaan keskustella esim. pienryhmissä. Valitkaa kysymyksistä teille sopivimmat.
  • Pyytäkää myös ruokapalvelun edustaja mukaan vanhempainiltaan.

Lisää ideoita toiminnalliseen vanhempainiltaan löydät täältä.

Vanhempainiltavideot kouluruokailusta

Oppilaiden huoltajille suunnatut videot kuvailevat tavallista kouluruokailua. Ne tuovat esille kouluruokailun merkitystä ja kannustaa huoltajia vahvistamaan lapsensa ruokailuhetkiin osallistumista.

Videot sopivat katsottavaksi itsenäisesti, mutta erityisen hyvin myös etä- tai lähivanhempainiltaan herättämään keskustelua. Valmiiden pohdintakysymysten avulla voidaan käydä myönteistä keskustelua ruokailusta ja ruokakasvatuksesta. Näin voidaan osallistaa perheitä ja avata keskustelu oman koulun toimintakulttuurista.

Liitteet