Miltä ruoka tuntuu suussa ja kädessä?
Tässä tehtävässä oppilaat havainnoivat tuntoaistin avulla elintarvikkeiden käsi- ja suutuntumaa. ”Tehtävää sovellettiin niin, että kullakin oli oma tehtävä ruokailun yhteydessä ja…
Tässä tehtävässä oppilaat havainnoivat tuntoaistin avulla elintarvikkeiden käsi- ja suutuntumaa. ”Tehtävää sovellettiin niin, että kullakin oli oma tehtävä ruokailun yhteydessä ja…
Tiesitkö, että suuri osa makuina pitämistämme aistimuksista onkin hajuja? Tässä tehtävässä oppilaat testaavat millainen osuus hajuaistimuksella on ruuan aistimisessa. Valmistelut Varaa…
Ruuan ulkonäkö vaikuttaa usein suuresti siihen, millaisia mielikuvia siitä herää. Tässä tehtävässä oppilaat arvioivat ruuan ulkonäön perusteella sen oletettua herkullisuutta ja…
Oppilaat maistelevat puolukkaa eri muodoissa ja pohtivat, miten perusmaut eroavat eri tuotteissa. Aistit käyttöön!
Tässä tehtävässä oppilaat toteuttavat SWOT-analyysin etsien kouluruokailun vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkatekijöitä.
Viidennellä NAM! -oppitunnilla oppilaita innostetaan hyödyntämään tietoista syömistä myös jatkossa omassa arjessaan. Oppitunti on osa NAM! – Nauti, aisti ja maista…
Neljännellä NAM! -oppitunnilla otetaan kaikki aistit käyttöön syödessä. Oppilaat harjoittelevat kuvailemaan aistikokemuksiaan ja huomaamaan kehon reaktioita ja omia ajatuksiaan syömistilanteessa. Oppitunti…
Kolmannella NAM! -oppitunnilla oppilaat pohtivat kylläisyyden tunnetta: Mitä kylläisyys on ja miltä se tuntuu? Miten keho viestittää kylläisyydestä? Oppitunti on osa…
Toisella NAM! -oppitunnilla oppilaat pohtivat nälän tunnetta: Mitä nälkä on ja missä se tuntuu? Miksi haluan syödä? Oppitunti on osa NAM!…
Ensimmäisellä NAM! -oppitunnilla oppilaat tutustuvat aistitietoiseen syömiseen mm. rusina-harjoituksen avulla. Oppitunnin tavoitteena on, että oppilaat innostuvat tietoisesta syömisestä ja ymmärtävät mitä…