Hyppää sisältöön

Luokkaretki

0  Printtaa

Ruokakulttuuriin ja ruuantuotantoon voi tutustua mainiosti myös luokkaretkellä.

Tehtävän toteutus

Miettikää yhdessä, mikä voisi olla kiva kohde ruoka-aiheiselle lyhyelle päiväretkelle tai pidemmälle leirikoululle. Voitte keksiä kohteen itse tai valita jonkin seuraavista:

  • Monilla kotieläintiloilla järjestetään leirikouluja tai niille pääsee päiväretkelle. Tälle retkelle sopii hyvin pohjaksi tehtävä ruuan reiteistä.
  • Ravintolakäynti läheiseen ravintolaan. Ravintolakoulujen yhteydessä olevissa opetusravintoloissa on usein varsin edullista ja myös lounaalle saa pöytiintarjoilun. Pohjaksi käynnille voitte käydä läpi esimerkiksi tehtävän sopivista ruokapuheista. Käykää yhdessä läpi myös ravintolaetikettiä: miten pöytä katetaan, miten syödään haarukalla ja veitsellä, miten välineet asetetaan lautaselle kun on syönyt jne. Voitte tehdä edeltävästi myös tehtävän Ruokailuvälineet sekaisin.
  • Tehkää retki museoon tai historialliseen kohteeseen, jossa voitte pohtia elämää ja ruokakulttuuria entisaikoina. Makumatkalla Suomessa -tehtävä täydentää hyvin tätä retkeä.
  • Kevään villiyrttisesonkina retken voi suunnata lähimetsään. Kurkkaa valmiit materiaalit Viljaa & villiyrttejä -saturetkelle pienemmille oppilaille tai Viljaa & villiyrttejä -metsärasteille isommille alakoululaisille.

3-6 lk, Esiopetus -1-2 lk, Laajempi kokonaisuus, Oppitunti, Retket, Ruokakulttuurit, Ruuan reitit, Tapakasvatus, Ympäristöoppi

Voisit tykätä myös näistä