Keittiöapulaiset
Oppilaat tutustuvat ruokasalin askareisiin ja koulun keittiön toimintaan.
Oppilaat tutustuvat ruokasalin askareisiin ja koulun keittiön toimintaan.
Tässä tehtävässä pohditaan, miten voisi oppia ottamaan lautaselle ruokaa sopivasti ja samalla vähentämään kouluruokailun lautashävikkiä.
Kasvisten tarjoilutavoilla voidaan vaikuttaa olennaisesti niiden houkuttelevuuteen ja menekkiin koululounaalla. Tästä kortista löydät vinkkejä, miten kasvisten menekkiä voidaan lisätä. Salaattipöytä linjaston…
Kouluruuan syöminen on monestakin syystä kannattavaa. Tässä tehtävässä oppilaat pääsevät itse pohtimaan syitä kouluruuan syömiselle. Valmistelut Tehtävän toteutus Keksikää yhdessä syitä,…
Kootusti ideoita oppilaiden osallisuuden vahvistamiseksi kouluruokailun kehittämisessä.
Hyödynnä ruokakasvatuksen vuosikelloa ja täytettävää pp-pohjaa suunnittelun apuna.
Tiesitkö, että koulu voi saada tukea hedelmien, kasvisten ja maitotuotteiden tarjoamiseen? Koulujakelujärjestelmä Euroopan unionin koulumaitotuki ja kouluhedelmätuki on tarkoitettu päiväkodeissa ja…
Pystytetään päiväksi ruokakoju, joka myy ja tarjoilee oppilaiden suunnittelemia ja valmistamia tuotteita. Taustatietoa opettajalle Ravintolapäivä on pop-up ravintoloiden juhlapäivä, jolloin kuka…
Kouluun kannattaa perustaa oma ruokakasvatustiimi.
Kouluruoan kehittämisessä keskeistä on oppilailta, opettajilta ja muulta henkilöstöltä saatu palaute.