Kouluruokailu tutuksi

Kouluruokailu voi olla toisesta maasta muuttaneelle perheelle aivan uusi ja vieras asia. On tärkeää tiedottaa perheitä siitä, että kouluruoka on kaikille maksutonta, terveellistä ja auttaa jaksamaan, sekä erityisruokavaliot voidaan huomioida, esimerkiksi kasvisruokaa on saatavilla. Koulun ruokarytmi voi myös olla vieras perheelle. Aamupala ei välttämättä kuulukaan koulupäivään kuten päiväkodissa.

On hyvä huomioida, että osassa kulttuureja ei tunneta ”välipalan” käsitettä samalla lailla kuin perinteisessä suomalaisessa kulttuurissa.

Voit käyttää apunasi alla olevia kuvia, jotka löydät materiaalisivuiltamme. Kuvat on saatavilla myös englanniksi, ruotsiksi ja yli 10 muulla kielellä.

Selvitä kuntasi ruokapalvelutoimijalta, onko mahdollista kutsua vanhemmat kouluun ruokailemaan ja tutustumaan kouluruokaan – monessa kunnassa tämä on sovittu toimintatapa! Lue lisää ideakortista.

“Mitä tänään oli koulussa ruokana?” -kysymykseen voi oppilaan olla helpompi vastata kuvien avulla. Alta löydät joitakin ideoita, joissa hyödynnetään kuvia.

Ideoita opetukseen

Tässä ideoita, joiden avulla tehdään kouluruokailua tutuksi myös kotiväelle:

Tässä ideoita, joilla voi korostaa kouluruokailun merkitystä ja kannustaa oppilaita ruokailemaan koulussa:

Lue lisää:

Oppilaan perheeseen ja kulttuuriin tutustuminen

Kulttuurien huomioiminen opetuksessa

Oppilas ei syö – mitä teen?

Opitaan suomea ruuan avulla (S2-tehtävät)


Jaa: