Kouluruoka ja ateriarytmi

Alta löydät kuvamateriaalia kouluruokaan, aamu- ja välipaloihin sekä ateriarytmiin liittyen. Tutustu ideakorttien avulla kuvien käyttöön ruokakasvatuksessa. Lataa tiedostot pdf-muodossa.

Lounaspassi

Voit tulostaa lounaspassin valmiilla tekstillä ”kokosin koululounaan lautasmallin mukaisesti” tai vaihtaa siihen oman tekstisi.

Ideakortit:

Koululounas ja lautasmalli (nro 28)

Lounaspassi ateriakuvalla

Voit tulostaa lounaspassit myös valmiilla ateriakuvalla. Lautasmallin kuva auttaa nuorempia ja kuvatukea tarvitsevia oppilaita muistamaan, kuinka monipuolinen lounas kootaan.

Ideakortit:

Koululounas ja lautasmalli (nro 28)

Kouluruoka

Suomalainen kouluruoka on terveellistä ja auttaa jaksamaan sekä on maksuton kaikille. Myös erityisruokavaliot huomioidaan, mm. kasvisruokavaihtoehto on saatavilla.

Kuvaa voi käyttää apuna viestinnässä huoltajille.

Koulun ruokarytmi

Koulussa oppilaille tarjotaan maksuton lounas. Aamu- ja välipalan tarjoaminen vaihtelevat kunnittain, mutta usein ne ovat kodin vastuulla. Tästä on hyvä muistuttaa huoltajia koulun alkaessa. Muutos päiväkodin ruokarytmistä voi olla suuri.

Kuvaa voi käyttää apuna viestinnässä huoltajille.

Ideoita aamupalalle

Kuvallinen esite ideoista aamupalalle. Monipuolisesti koottu aamupala auttaa jaksamaan koulussa lounaaseen asti. Samoista ruuista syntyy myös maistuva välipala.

Ideakortit:

Aamupalahaaste (nro 208)

Millainen on oma aamupalani (nro 60)

Aamupala 1+1+1

Kuvallisia esimerkkejä monipuolisen aamupalan kokoamiseen. Aamupalasta tulee monipuolinen, kun siinä on jotain viljatuotetta, jotain kasvista tai hedelmää ja jotain proteiinipitoista.

Ideakortit:

Aamupalahaaste (nro 208)

Millainen on oma aamupalani (nro 60)

Eväitä koulureppuun

Jos koulupäivä jatkuu pitkään tai harrastukset jatkuvat suoraan koulupäivän jälkeen, oppilaalle kannattaa pakata evästä mukaan. Tärkeää on huomioida, että eväs säilyy huoneenlämmössä. Esitteen eväät säilyvät ainakin muutaman tunnin.

Kuvaa voi käyttää apuna viestinnässä huoltajille.

Huom! Voit valita esitteen, jossa on pähkinät mukana tai pähkinät on kielletty, riippuen siitä, onko luokallasi pähkinälle allergisia oppilaita.

Ateriarytmi

Kuvassa on esimerkki koululaisen hyvinvointia tukevasta ateriarytmistä. Säännöllinen syöminen ylläpitää vireystilaa sekä auttaa jaksamaan koulussa ja harrastuksissa. Tämä kuva soveltuu perheille, joissa on tapana syödä päivällinen aiemmin.

Ideakortit:

Ateriarytmi kohdilleen (nro 152)

Ateriarytmi

Esitteessä on esimerkki koululaisen hyvinvointia tukevasta ateriarytmistä. Säännöllinen syöminen ylläpitää vireystilaa sekä auttaa jaksamaan koulussa ja harrastuksissa. Tämä kuva soveltuu perheille, joissa on tapana syödä illallinen myöhemmin.

Ideakortit:

Ateriarytmi kohdilleen (nro 152)

Tervetuloa kouluun! -esite

Esitteen avulla muistutetaan perheitä tulevan ekaluokkalaisen hyvinvointia ja opiskelua tukevista tärkeistä palikoista: syömisestä, liikunnasta ja unesta.

Tervetuloa kouluun -esite eskarivuoden päättävien perheille

Jaa: